Literatura

reggae mowa (wiersz)

Yaro

cieszy mnie źdźbło suchej trawy
garść czarnej ziemi
po której mam chęć przejść
 
łapię wiatr w płuca
wdycham łakomie
tak mi dobrze tak wygodnie
 
słońce na niebie
Słowianin reggae
maluję obraz palcem po drzewie
wypowiadam słowa które dają ukojenie
zabarwiam twarz na kolorowo
żyć zdrowo spokojnie
 
ludziom dać nadzieję
wojny niech przeminą
zapominam o dziewczynie
jak po filmie w kinie
 
łapię wiatr w płuca
wdycham łakomie
tak mi dobrze tak wygodnie


dobry+ 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
marzena
marzena 2 stycznia 2020, 22:21
błogość, cudowna błogość życia;)
Yaro
Yaro 9 stycznia 2020, 19:45
Dziękuję Marzeno :) Zapraszam częściej :)
przysłano: 2 stycznia 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca