krótki wiersz o wolności

Grzesiek z nick-ąd

jeszcze nam przyjdzie czytać
słowa rzeźbione w drewnie
niech tylko gniew zaświta
spod niedorosłych spełnień

jeszcze nam przyjdzie śpiewać
głosem skradzionym ptakom
niech tylko się rozgniewa
nasza niebylejakość

jeszcze nam przyjdzie cudnieć
wolnością polnych kwiatów
niech tylko wstyd wybuchnie
pod niebem pełnym strachu

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 3 stycznia 2020
anonim
  • marzena
    Na takie słowa czekałam, dziękuję za wiersz pełen wiary i nadziei.

    · Zgłoś · 4 lata