i wróci do życia

Irena Świerżyńska

kim jesteś  - dziś

skąd ten duch i siła

 

tamto piekło nauczyło

cieniutko się żyło

 

śmigiem

migiem i myk do norki

poczeka

i robak przeżyje

 

i jeszcze podskoczy 

 

czasami

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 4 stycznia 2020
anonim