W komnacie

Konrad Koper

Barokowe wzory

ozdabiają firanki.

 

Na zakurzonej szafie

ruszają się zabawki

i kołyszą lalki…

 

W pokoju szemrają :

myszy oraz pająki…

 

Biegnie pies i czarny kot.

Oba przemawiają

w znanym im języku.

 

Wiele z tych słów odgaduję.

 

 

 

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 5 stycznia 2020
anonim