i nektar smak zmienia

Irena Świerżyńska

przytuliłeś kołysałeś i nuciłeś

moje, moje - nasze  cudo

bliskie

 

owoc piękny i wspaniały

rośnie pączek w maśle

 

to  nic  -  sen przerwany

uśmiech dzieli kąty wszystkie

 

pąk podrośnie nektar spłynie

bywa

słodko - gorzki

 

miód czy piołun zawsze leczy

pomaga na troski

 

poczekaj...

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 5 stycznia 2020
anonim