z małpką w tango

Irena Świerżyńska

dusza

matki żony plony zbiera

i dziś -  przyszła  fala  

 

nie zatrzymasz

i nie zmierzysz i małpka  za mała

 

gra i tańczy

w lot piruet duży

 

jak  - wywinie i bal

wystawi 

 

i orzeł gotowy

 

w  kałuży

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 6 stycznia 2020
anonim