cień pod skórą przyszyty

Irena Świerżyńska

w oku nic się nie ukryje

mówi wyraz twarzy

 

bezsilność i łza płynie

 

ciepłe serce pęka w ciszy

w duszy cień ukryty

 

pod skórą  się pruje

coś - trzyma

 

przyszyty...

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 6 stycznia 2020
anonim