widzę błysk w oku

Irena Świerżyńska

twoje oczy niosą blask

w twoim oku widzę niebo

 

przyszło

późno

 

ale - jest  i  wraca

życie

 

 wracaj, wracaj  -  trzeba

 

nie ma lotu bez bliskości

pusta dusza  tylko  mruczy

 

przeleciało bólu ful

i rdza zjadła

 

twoje...

 

 

 

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 7 stycznia 2020
anonim