zawsze miałaś gest

Irena Świerżyńska

kiedyś  - równo krok za krokiem

w szeregu na wprost

 

nie wychylaj się na boki

nie oglądaj  się

nie szczekaj

 

w misce ziemniak i kapusta

 

jak dobrze - że jest

 

reszta

 

kłaniaj się do pasa

 

proszę,  proszę  -  widzę

 

masz -   gest

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 3 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 8 stycznia 2020
anonim
  • marzena
    Czyli można pokazać klasę i dobre wychowanie, albo wyrachowanie. ;)

    · Zgłoś · 4 lata temu