Literatura

Ognista Berta (wiersz)

Krzysztof Kowalski.

Wiesz ja lubiłem nago biegać w śnie
śpiewać w chórze skrzydlatych aniołów
gdy Berta nalewała do kieliszka wódki
i tańcowaliśmy celtycki taniec

W ramionach trzeszczały mi kości
krzepła krew w moich żyłach
przyciskałaś mnie jak orzeszek w skorupce
słychać było pękanie moich kości

Topiłem się we łzach które spływały
ceniłem piękno twojej istoty
byłaś jak kwiat chociaż bardzo brzydka
smokczącą która rozpaliła moje serce ogniem.

 


dobry 4 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
marzena
marzena 9 stycznia 2020, 00:20
arigato wróbelku
myśli poranne drżą
droga szara, dym
przełykam początek dnia
nieuchronnie mdły
pustka zdarzeń
cmentarz myśli
arigato...
wróbelku
zakochany
ćwir, ćwir

youtu.be/0d0TYxwxNYg
Mithril
Mithril 9 stycznia 2020, 08:08
...infantylny, przezaimkowany, pamiętnikowy bełkot
Krzysztof Kowalski.
Krzysztof Kowalski. 9 stycznia 2020, 15:42
Mithril Wreszcie udało mi się ciebie ściągnąć już myślałem, że zniknąłeś gdzieś w obłokach;)
Krzysztof Kowalski.
Krzysztof Kowalski. 9 stycznia 2020, 15:44
Marzena Fajna piosenka ładny ma głos.
Yaro
Yaro 9 stycznia 2020, 21:48
Fajny tekst :)
przysłano: 8 stycznia 2020 (historia)

Inne teksty autora

Opowieść miłosna cz. 32
Krzysztof Kowalski.
Wśród błękitnych gwiazd
Krzysztof Kowalski.
Drogą do gwiazd
Krzysztof Kowalski.
Wśród gwiazd
Krzysztof Kowalski.
Wolność i pragnienie człowieka
Krzysztof Kowalski.
Droga przeznaczenia
Krzysztof Kowalski.
Drogą wśród gwiazd
Krzysztof Kowalski.
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca