Ognista Berta

Krzysztof Kowalski.

Wiesz ja lubiłem nago biegać w śnie
śpiewać w chórze skrzydlatych aniołów
gdy Berta nalewała do kieliszka wódki
i tańcowaliśmy celtycki taniec

W ramionach trzeszczały mi kości
krzepła krew w moich żyłach
przyciskałaś mnie jak orzeszek w skorupce
słychać było pękanie moich kości

Topiłem się we łzach które spływały
ceniłem piękno twojej istoty
byłaś jak kwiat chociaż bardzo brzydka
smokczącą która rozpaliła moje serce ogniem.

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 4 głosy
Krzysztof Kowalski.
Krzysztof Kowalski.
Wiersz · 8 stycznia 2020
anonim