pamiętają twoi bliscy

Irena Świerżyńska

niosłeś duch  -  wznosiłeś wiarę 

słowem

gotowałeś rosół  razem

 

czeka nowe

całe masy z Tobą

czas 

przestawił  karty bliskie - nie to

światło świeci

 

nikt nie dzwoni i nie szuka

i ślisko  -  na polanie w  lesie

 

poruszyło się mrowisko

za późno 

 

dusza  -  ma towarzystwo

z kirem

 

w alei  ostatniej

 

                 8 styczeń 2020 r

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 2 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 9 stycznia 2020
anonim