krótki wiersz o winie

Grzesiek z nick-ąd

 

wino z róży wygląda niewinnie
jak ty, obiecuje zrozumienie
dopóki przez zmysły nie przepłynie
strumieniem

pachnie ciepłem porannej kąpieli
jak my, obiecuje dużo więcej
niż można na dwie lampki podzielić
naprędce

wino lubi dojrzewać latami
jak ja, choć wciąż jeszcze o tym nie wiem
więc uczę się nadziei na pamięć
bez ciebie

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 3 głosy
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 10 stycznia 2020
anonim
  • marzena
    Chciałbym poczuć smak tego wina z róży, brzmi delikatnie i namiętnie. ;)

    · Zgłoś · 4 lata temu