nad kołyską twarz wpatrzona
przyprawiona troską
buzią rusza - odruch ssania
krzyk i bieg
i nie ma czekaj
serce ściska
dusza nuci - mój najdroższy kwiat
od dziś
najważniejsze dziecię
myśli tańczą i świat śpiewa
ono
ono
ono
twoje się nie liczy
odstawiłaś sama w kąt
na długo
oj - długo
kiedyś - może twoje
przyjdzie
cicho, cicho
jeszcze śpi....