Światło

Konrad Koper

Światło pada z zewnątrz

do wnętrza mojej duszy.

 

Odbija się od luster :

krzywych, wklęsłych, wypukłych…

Rozprasza się w pryzmacie.

 

Potem pada na kartkę,

puszcza barwne zajączki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 5 głosów
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 13 stycznia 2020
anonim