~ WIEDZA CORPUS DELICTI
Wiem, że jestem
lecz bez przekonania
czy corpus delicti
zdumiony życiem to
czy ja
jak i wiem
że jest i świat
jednak wątpię… wiesz
czy to mój
czy to nasz… jeszcze
i wiem też…
że kiedyś stąd ulecę sam
w abstrakcje nieznane wszechtła
hen tam… gdzieś
bezpowrotnie z biletem
w jedną stronę… lecz
niebeznamiętnie z pewnością…
a tegom pewien jest
bo z twoją miłością
⊰Ҝற$⊱……………………………………………………… Toruń ~14 stycznia '2O