odejmowanie

Jacek JacoM Michalski

rzeczy które mówimy żeby przetrwać

rzeczy które sprzedamy ocaleni

 

jeszcze jeden dzień

słodkie kłamstwa by przepędzić złudzenia

filtr z przemijającego światła

 

jesteśmy na piętrze hotelu

długie korytarze i setki drzwi

nieskończoność wyborów

obietnice zamienione w monety

niczyje urodziny bez daty

 

kolory uciekają w szarość

ubrani w sepię

udajemy że mamy jeszcze szansę

 

rzuć zapałkę i patrz

było to co było naprawdę

ogień jak powieki

zasłoni nas przed  światem

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 2 głosy
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 15 stycznia 2020
anonim