Literatura

krótka piosenka o miłości (wiersz)

Yaro

po nas będzie wiele pustych miejsc
 na stoliku wspólne zdjęcie 
jedyne co mam to zielone serce 
w muszli  morza szum
zatrzymany w bursztynie czas 
znany zespół w technikolorze gra
 
dobrze cię znam 
nie wrócisz już
minęło tyle lat 
nie będę w miejscu stał 
ziemia kręci się ja razem z nią 
 
pisałem listy prosiłem błagałem 
układałem świat było mi ciebie  brak 
  świtem układałem się spać
noce zbyt krótkie jak krótkie lato
 sierpniowy czas koniec wakacji
z końcem nas też padał deszcz
 
dobrze cię znam 
nie wrócisz już
minęło tyle lat 
nie będę w miejscu stał 
ziemia kręci się ja razem z nią

 


niczego sobie+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
marzena
marzena 17 stycznia 2020, 00:26
Bursztyny mają moc, zbierają wspomnienia, na wieczność, na tysiące lat. Dlatego są takie piękne, więcej warte niż diamenty.
Konrad Koper 17 stycznia 2020, 09:30
Tylko muzykę...
Yaro
Yaro 17 stycznia 2020, 14:48
Dziękuję :)
przysłano: 16 stycznia 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca