piękny owoc będzie...

Irena Świerżyńska

głowa nosi ogród cały

w każdym kącie widać troskę

 

tu poprawi

tam odstawi

pąk przytuli okiem słodkim

 

to nic  -  czasem ponad siły

pąki są

owoc będzie

zdrowy piękny słodki

 

tu  nie było -  leży

czeka

 

psuje się i gorzki

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 22 stycznia 2020
anonim