pamięć wraca

Irena Świerżyńska

nasze nieba i pył wysoko

myśli błądzą gdzie jest brat

 

za plecami brama kuta

drży płot

 

w rząd i krok za krokiem 

sunie wąż

 

czapki w dół

 

ktoś  -  zatrzyma swąd 

pasiak komin

 

dym...  

       

          27 styczeń 2020 r

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 28 stycznia 2020
anonim