szukaj pełnego stołu

Irena Świerżyńska

mówisz

zostaw tamte drogi

 

jak zapomnieć

jak wyrównać

pusty krzywy  stół bez nogi

 

szukaj ziarna łataj dziury 

dźwigaj 

 

przez  -  pół wieku

często

gęsto

 

jak dobrze zdążyłeś

 

a - teraz  śmigaj

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 29 stycznia 2020
anonim