czas zgasi ogień

Irena Świerżyńska

w sercu wszystko się gotuje

komora pełna pary

 

odpuść

zostaw

 

ogień zgaśnie

z wiatrem szum odleci

 

trzeszczy

kruche źródło wiary

 

i oko

 

już - nie świeci....

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 2 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 30 stycznia 2020
anonim