bo chciałam panu
powiedzieć
cichutko
że kocham
aby
nikt nie usłyszał
tak biało bialutko
za oknem
w strachu zaciskam dłonie
nie dotykam
jutro farbuję włosy
maluję rzęsy
nie znikam
ile można umierać
każdej nocy
włosy odsuwam
z czoła
zasypiam