Świadomość społeczna

Scurvy

Myśli nasze pałętają się między ludźmi splątane 

 

W chaos sprzeczności są one przez to związane

 

Czy jednak ta myśli lichwa to coś tak złego 

 

Że aż przywołam powinnowactwa Goethego

 

Gdzie gdyby słuchano drugiej osoby, a nie siebie samego

 

Nikt nie doczekał się tragicznego plotu, choć romantycznego 

 

Tak samo pytanie filozoficzne niech będzie zadane 

 

Czy warto słuchać co przez myśl nasza samą dane 

Scurvy
Scurvy
Wiersz · 3 lutego 2020
anonim