Niektórzy tak potrafią ugryźć zatrute
jabłko, że pozostają przy życiu
z kroplą cynizmu w kąciku ust.
Spokojnie.
Ideologia nie musi być zaraźliwa
- chwilami brakuje powietrza.
Wystarczy nowy zapis i świat
wzbije się do lotu, ukrywając prawdę.
Więc, kiedy będziesz zamykał drzwi,
to po cichu i nocą. Nie pomyl życia:
swojego z cudzym. Wystarczy
jeden wariat - nieuważny jak Annuszka.
*źródło: Mistrz i Małgorzata