pąki szybko rosną

Irena Świerżyńska

w sercu  wszystkie kąty pełne

do granic bliskości

 

pąki w środku już rozkwitły

tobie został kącik ciasny

 

jasność i blask tańczy

rozświetlony  ogród cały

i astry

i róże

 

bywa

kolce ostre puszczą

 

i szybko rosną

 

nogi z waty

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 4 lutego 2020
anonim