Literatura

Honor i Siła (wiersz)

Yaro

Bóg dał ci życie

byłeś niepokaźny

 by nabrać sił


wypijałeś mleko matki

 

wyrosłeś na żołnierza

 jak dziadek i ojciec

 

zrozumiałeś czym jest honor

bo w nas jest siła

nieodparta odwaga

 

 nie wszystko można kupić

sprzedać się łatwo

by dojną krową być

w niewoli od lat

 

oddać życie bo co cenne

zabiorą tobie

wolność i ziemię

 

walcz z całych sił

na straży stój

czujny odważny orle

 


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 5 lutego 2020, 22:04
Wybacz...
Yaro
Yaro 5 lutego 2020, 22:07
nie co wybaczać jest w porzo
przysłano: 5 lutego 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca