jesienne tango

Irena Świerżyńska

ach  -  skrzydła w górę

rosną

przyszła  wiosna pąków moc

 

roztańczone nieba całe

i obłoki suną w tan

 

dziś na ziemi błękit gra

lekkość nosi 

 

jesień  -  późna

rozświetliła szarość dnia

zaprosiła słodką noc

 

tańczmy

blisko w ciszy struny drgają

 

tak, tak -  dobrze

graj

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 6 lutego 2020
anonim