~ NICZYM MIMOZY

Krzysztof Maria Szarszewski

 

    ~ NICZYM MIMOZY
 
Do klanu nadwrażliwych
pośród tłumów fałszywych
przynależeć niełatwo
 
Jak niełatwo jest być 
kwintesencją czułej mimozy
ptaka czy anioła personifikacją 
 
Niezmiernych przestworzy
zniecierpliwienia wysklepiań
uczuciowych zórz dziatwą
 
Wsłuchujących się w czas
istot ezoterycznych… 
płaczących nad światem
 
Ludzkich i zwykłych
orędowników bezradnych
czy posągów skrzydlatych ?
 
⊰Ҝற$⊱………………………………………Toruń ~ 6 lutego '18

 

Krzysztof Maria Szarszewski
Krzysztof Maria Szarszewski
Wiersz · 7 lutego 2020
anonim