~ NIM…

Krzysztof Maria Szarszewski

 

           ~ NIM… 
 
Wyśpiewać mi duszę…
bez zbędnego patosu
nim minie mnie za chwile dwie
zbyt wiele czasu
 
Nim stanę się… 
pogrzebanym żywcem
obserwatorem czasoprzestrzeni
cichowzrocznym
 
Nim blizn śladem 
bezciennym… nie bólem
sprzeniewierzonym
bezużytecznie się stanę
 
⊰Ҝற$⊱……………………………………Toruń ~ 17 października '19

 

Krzysztof Maria Szarszewski
Krzysztof Maria Szarszewski
Wiersz · 8 lutego 2020
anonim