klucze

Jacek JacoM Michalski

mrok nie jest smutkiem

to tylko przestrzeń bez granic

gęstość dnia który zwalnia

 

skrzypce otworzą okna

nocy pełnej zamachów

pozwól się unieść nad rubież nadwzroczną

tak szybko

że zawsze będziesz na miejscu

zanim zaistnieje  

 

światło i ciemność to jedno

nie widzisz widząc nadmiar

dotknij oddechem piasku

uderz słowami werble 

 

wolność jest tam gdzie jest

im mniej nas w nas tym więcej

zostawmy  imiona i za ciasne kołnierze

 

chodź ze mną

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 9 lutego 2020
anonim