preludium pro bono

Grzesiek z nick-ąd

Jestem wdzięczny wszystkim

wam którzy na drobne

i tym którzy na chwile

porywacie listy

 

najprawdopodobniej

już tu kiedyś byłem

trochę bardziej mglisty

trochę bardziej cały

 

a wszystko takie miłe

jak uśmiech organisty

w powietrzu czarno-białym

dozowanym na siłę

 

Jestem wdzięczny wszystkim

których nie kochałem

a jednak tęskniłem

na skraju myśli

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 13 lutego 2020
anonim