Zmęczenie

Scurvy

Czy potrafisz jeszcze usiąść spokojnie obok człowieka

 

Bez wątpliwości i wrogości, żebyś nie myślał przy nim "jestem sam" 

 

Żebyś mógł odpocząć, nie czując że czas się odwleka

 

Tylko w wolności i gościnności, nie mówiąc "dlaczego jeszcze trwam"

 

Przy człowieku i jego ego, czy dasz mu wypić swojego?

 

Tam w miejscu spoczynku twego, oddasz miejsce dla spragnionego?

 

On wypocząć pomoże, temu czemu sam nie pomożesz 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby+ 3 głosy
Scurvy
Scurvy
Wiersz · 18 lutego 2020
anonim