Łóżko :

Konrad Koper

Połóż się gościu.

Prześcieradło czeka, a  kołdra rozpręża się…

Ulegnij poduszce, zamykając oczy.

 

Niech przeszyje ciebie cisza

i ciało twe zastygnie.

 

Gdy zaśniesz, spróbujesz śmierci.

 

 

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 18 lutego 2020
anonim
  • marzena
    coś bym tu jeszcze dopisała :)

    · Zgłoś · 4 lata
  • Jacek JacoM Michalski
    używaj synonimów i wyrażeń bliskoznacznych, to co napisałeś jest zbyt dosłowne


    połóż się
    prześcieradło czeka
    kołdra rozpręża
    ulegnij poduszce zamknij oczy

    zastygły przeszyj ciało ciszą
    gdy odpłyniesz spróbujesz drugiej strony

    po mojemu

    · Zgłoś · 4 lata
  • marzena
    Połóż się gościu
    prześcieradło czeka
    zamknięty w kręgu monolitów
    ulegnij poduszce
    zamknij oczy
    cisza przeszyje twoje ciało
    smagany wiatrem
    zastygniesz
    zaśnij na wyspie
    szarej bezimiennej bryle
    z której nocami rozlega się
    ohydny skowyt
    nadchodzi na przypływ
    demon

    Konrad, tak to jest...jak zaczynamy pisać o śmierci. Każdy ma swoją wizję. Gościu musi zostać, jest nonszalancko. Trochę przesadziłam :)

    · Zgłoś · 4 lata