pod prąd

Jacek JacoM Michalski

mam tyle ile mam

to więcej

wszystkie nici przez palce

zostawiłem szklane szczyty

tym którzy muszą

zabawki szaleją na grani

miejsca wystarczy

złote fontanny i kurz

chwała chwale

 

dzieciaki tańczą wolne

jeszcze nie wiedzą jak i gdzie

na hulajnogach dojadą najwyżej

zanim młyny zaczną działać

 

wracam do dzieciństwa

kości się zrosły

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 2 głosy
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 19 lutego 2020
anonim