~ POD SKLEPIENIEM GŁUSZY

Krzysztof Maria Szarszewski

 

    ~ POD SKLEPIENIEM GŁUSZY
 
   Kiedym światłoczułe nadwyrężał zmysły 
wzroku, słuchu, duszy
słowa żyworodne wyczekując czegoś 
drżały niecierpliwie
pod sklepieniem głuszy
 
   Pośród słowień wieczór się rozścielał 
weną nad nim lśniło
niczym gwiazdą chcącą poczuć noc
by wiersz ku niej spłynął 
czarodziejską siłą
 
 ⊰Ҝற$⊱……………………………………………………… Inowłódz ~ 16 lipca '18                                                                                                             

 

Oceń ten tekst
Krzysztof Maria Szarszewski
Krzysztof Maria Szarszewski
Wiersz · 22 lutego 2020
anonim