Literatura

FOMO (wiersz)

abc

ho ho pod toaletę na pikietę by się szło
powiedziała zdobywczyni wielu medali
w championacie piesków ozdobnych rasy yorkshire terrier
bo trzeba się solidaryzować ze środowiskiem
zwierzętami futerkowymi i tymi w cyrku
ratować kolekcie kaktusów pana mieczysława
wspierać rzecz jasna też ludzi w potrzebie
niech nas widzą a jak nas widzą tak nas piszą
potrzaskało się godło zgodnie z wytyczną
dewot i starych ciot białe skarpetki i klapki
diety cud plany treningowe strefy wolne od nienawiści
wolne od polactwa egalitarny klub chrup
chrupaczki chrup kup je kup
nie daj się wykopać od źródła informacji prawdziwych
zdroju wody żywej nie tej z przekazów i baśni
ale dzięki zakupionej prenumeracie
trzymaj rękę na pulsie a smartfon przy ryju

 


wyśmienity 2 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 24 lutego 2020, 13:14
Od serca...
marzena
marzena 24 lutego 2020, 13:47
Dałeś czadu, rewelacja!
Końcówka rozkłada na kawałki i jeszcze te chrupki. :)
abc
abc 24 lutego 2020, 16:19
dziękuję, wielu jest aktywistów np. na fb rożnych spraw, ale wszyscy są chorzy na fear of missing out, zawsze są cwani bardziej i na nich zarabiają.
abc
abc 26 lutego 2020, 14:54
youtu.be/HYY_wA7N5Kc
przysłano: 24 lutego 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca