puder kontrolny

marzena

naznacz mnie obsyp pyłem 

nienagannej maniery

zobaczysz każdą rysę

i zmarszczkę

udawany uśmiech

przyspiesza starzenie

suche powieki opadają częściej

wiesz, przyciąganie ziemskie

nie zawsze jest idealne

skurczone mięśnie

złap mnie

zanim zniknę

a ty zdmuchniesz puder

zdziwiony że istniałam

naprawdę

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
marzena
marzena
Wiersz · 25 lutego 2020
anonim