całe pole w kwiatach

Irena Świerżyńska

chwila

błysk i myśl kiełkuje

 

jak urośnie

i kto podniesie

 

jeden kopnie drugi zgniecie

trzeci widzi  wszędzie złom

każdy swoje miary nosi

przecież

kwitnie 

tylko  jeden 

 

cały -  On

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 2 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 27 lutego 2020
anonim