Literatura

Nocą (wiersz)

Konrad Koper

Przyjdą nocą i załomocą.        

 

U drzwi zostawią znak

w formie stróżki krwi.

 

Na razie złośliwy dziad

z mieszkańców drwi.

 

A czarny kot leży na wznak.

 

 

 

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
marzena
marzena 28 lutego 2020, 10:14
Jak pech, to pech. ,,Krew baranka sprawiała, że śmierć omijała dzieci Izraela."
,,Na razie złośliwy dziad" nie bardzo wiem, jak skojarzyć. Wytłumacz.
Konrad Koper 28 lutego 2020, 10:44
Drwi z ich losu...
Konrad Koper 28 lutego 2020, 10:55
Nie chodzi o baranka...
przysłano: 28 lutego 2020 (historia)

Inne teksty autora

Piekło
Konrad Koper
Misja
Konrad Koper
Pierwszy wykład
Konrad Koper
Poezja nieraz …
Konrad Koper
Logiczna baśń
Konrad Koper
Kula…
Konrad Koper
Orzeł
Konrad Koper
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca