półerotyk zamorski

Grzesiek z nick-ąd

na twojej szyi zgubić północ

to jak kompas z igły sosnowej
kurs poprawny znajdziesz za burtą
dzisiaj rozbij mi ciszę na głowie

w twojej piersi oddech huragan
na porwane żagle koszuli
jeszcze dzisiaj pijmy szampana
zanim przyjdzie nadzieję podkulić

twoje kształty wyspy bezludne
jak Piętaszek błądzę niezdarny
więc za tobą w ciemno dziś pójdę
jutro wrócę do żywych
lub martwych

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 3 głosy
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 28 lutego 2020
anonim
  • marzena
    Grzesiu jestem delikatnie wniebowzięta. Jak Madonna. Tak czule i niezdarnie dotykasz.
    Szampan, gładka szyja i ta niepewność jutra. Poranki bywają zaskakujące, można dostać skrzydeł lub nie otwierać oczu. Udawać omdlenie, brak tchu...mam wizje od Twojego wiersza. :)

    · Zgłoś · 4 lata temu
  • Konrad Koper
    Kondensacja myśli...

    · Zgłoś · 4 lata temu