- Halo to ja
- kurwa, co ja taka blada
chyba od tego pudru
nic nie jadłam
czekam na zbawienie
pokropiona kadzidłem
,,Duch Pański spoczywa na Mnie,
ponieważ Mnie namaścił i posłał Mnie"
wczoraj kradłam resztki godności
wyschła na dnie kieliszka
wypaliłam trzy trawki
huknięta
a mówią, że anioły to stróże
skurczona zasypiam w pendrive' ie
w szarej urnie
,,abym ubogim niósł dobrą nowinę, więźniom głosił wolność,
a niewidomym przejrzenie" Łk 4, 14 - 22a (proroctwo o każdym z nas)