Literatura

ROZKOJARZONA (wiersz)

Wioletta Wójcik

Zastałam  Cię o poranku

rozkojarzoną.

W objęciach nocy minionej

umysł nie zdążył dogonić ciała.

Prawie naga

szukałaś dzbanka

do herbaty.

Na pewno nie tam,

gdzie go zostawiłaś.

Podaj mi cukier,

poprosiłaś.

Przecież Ty nie słodzisz....


niczego sobie+ 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 29 lutego 2020, 21:12
Ciekawa metaforyka...
przysłano: 29 lutego 2020 (historia)

Inne teksty autora

PORANEK
Wioletta Wójcik
...PO SWOJEMU
Wioletta Wójcik
NIE CZAS
Wioletta Wójcik
POWSTANIE WARSZAWSKIE
Wioletta Wójcik
SPACER NOCĄ
Wioletta Wójcik
Spadanie na cztery łapy
Wioletta Wójcik
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca