nie ten oberek hula

Irena Świerżyńska

Wy i bliska miedza drży

i nie ma   

pani

 

tyle lat i gdacze

gumno chata i kamasze od dziś

nasze

 

my bez butów i wiatr hula

jest harmoszka i z biedą

hulaj

 

nie tak chciał Fryderyk mały

nie te tańce

nie ten gest i nie takie

bramy grały

 

spadł

 

krwią barwiony deszcz

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 1 marca 2020
anonim