przelotne odloty

Jacek JacoM Michalski

w czarnym deszczu myją się białe gołębie

na gazetach leży zapomniany Chrystus

śmierć jest bardziej żywa od proroków

oni tylko ekshumują dusze z ciał

 

tak wiem wiara uskrzydla

pijane pegazy mieszają powietrza

tej gry nie da się wygrać

chleb i piach tak samo suche

staną w gardłach wiernych niewiernie

 

przez to wasze zatwardzenie

obrócę się w proch ze śmiechu

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 1 marca 2020
anonim
  • Konrad Koper
    Plastyczny...

    · Zgłoś · 4 lata
  • marzena
    białe gołębię tracą skrzydła, znikają w czarnym deszczu
    na ścianach folder, przypięty zapomniany Chrystus
    śmierć bardziej żywa od proroków
    zapach spalonych żywych dusz, wyszarpanych
    z martwych ciał

    reszta jest super, coś ta pierwsza część mnie gryzła
    końcówka mocna, ironia losu...

    · Zgłoś · 4 lata