Literatura

~ DLA CIEBIE… JESZCZE (wiersz)

Krzysztof Maria Szarszewski

 

       ~ DLA CIEBIE… JESZCZE
 
     Sentymentalnie niebo dziś pachnie
Tamtym spełnionym latem
Gdy wpatruję się w te a tamte gwiazdy
Poświt taki do głowy mi przyszedł
Chciałbym powróżyć jak z kart, z ich świateł
Wiesz… przedziwne w nich tkwią tajemnice
A jedna… smutnej cichości pełna
Żegluje poza kosmosu granice
Spójrz… dziś pełnia
 
     Zabiorę cię tam kiedyś… zobaczysz
Za niewyrwane z kalendarza kartki
Za lodu afirmacje w zwierciadle
Tam zórz blaski ci rozniebieszczę
Tylko dotknij ten guzik magiczny
Noc zapal dla nas zbawiennie
Nie czekaj na lato
Ja tylko napiszę wiersz jeszcze
I… zmażę ci karmin pomadki
 
      Wiesz od wtedy moja damo kier
Że co wieczór piszę dla ciebie wiersz
Pozostaniesz w nim jak w moim sercu
Wraz z paletą barw tęczy na zawsze
Jakże chciałbym cię nim rozbłękitnić
W chłodną noc uchronić przed deszczem
Osmalonych mgłą perseidów
Księżycowi skraść choć ukradkiem
A ty… znowu jesz czekoladki
 
      Bom jest od Ciebie uzależniony
 
⊰Ҝற$⊱……………………Kasieńce……………………Toruń ~ 2 marca '17 

 


niczego sobie 2 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
marzena
marzena 3 marca 2020, 00:09
,,rozbłękitnić" pięknie. Takie wiersze wprowadzają nastrój, spokój. Dają nadzieję, że istnieje prawdziwa miłość. Nie ma natłoku myśli, marnych dylematów. Jest uczucie wyrażone ,,paletą barw tęczy" Nic tylko kochać i jeść słodką czekoladę. Zapomnieć o złych wróżbach. Jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki spełnić swoje marzenia, życzenia. Zobaczyć zorzę, jak kolorami wypełnia najdrobniejszą cząstkę, nawet chłodna noc, deszcz, w takiej chwili jest zbawienna.
przysłano: 2 marca 2020 (historia)

Inne teksty autora

~ LAMBADA NO MUE CORAÇÃO
Krzysztof Maria Szarszewski
~ „DZIEWCZYNA O PERŁOWYCH WŁOSACH”
Krzysztof Maria Szarszewski
~ NIE WOLNO ZAMILKNĄĆ ORKIESTRZE
Krzysztof Maria Szarszewski
~ BYĆ… BY BYĆ I BYĆ
Krzysztof Maria Szarszewski
~ CZŁOWIEK NIEWSPÓŁCZESNY
Krzysztof Maria Szarszewski
~ GDZIE NIE WSCHODZI JEDNO SŁOŃCE
Krzysztof Maria Szarszewski
~ DLA PANI A K$ AMIT RÓŻ
Krzysztof Maria Szarszewski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca