przed siebie

Jacek JacoM Michalski

zatrzymaj samochód i ją zabierz

wraca albo ucieka

od do jakkolwiek

zabierz ją z drogi w drodze

usiądzie obok z uśmiechem

będzie bliżej i dalej

od do gdziekolwiek

 

a kiedy miniecie migające światła

wypuście dym z ust dla tych

co właśnie unoszą się albo opadają

od dokądkolwiek

 

kiedy masz tylko to co masz

możesz zmierzyć się z każdą drogą

spotkasz na niej takich

którzy potrzebują mniej

dostaniesz więcej

jeśli potrafisz się otworzyć

 

głód syci bardziej od nadmiaru

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 2 głosy
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 4 marca 2020
anonim
  • Mithril
    "wypuście dym z ust dla tych
    co właśnie unoszą się albo opadają"

    ...tak-sobie na zaś

    · Zgłoś · 4 lata temu
  • marzena
    ,,głód syci bardziej od nadmiaru" filozoficznie, ale prawda jak żyć godnie.
    Podoba mi się gra słów, dobrze się czyta.

    · Zgłoś · 4 lata temu