Lapis lazuli (mała sugestia)

marzena

morze ma kolor złota od koloru liści

niebo przycupnęło na skałach zasłania zatokę

przed wścibskim ptactwem

 

gdzie jesteśmy

 

październikowe nieprzespanie

turkusem czerwieni  i majestatem złota dolina

 

czy ja pierwsza

 

głębią pomarańczy rzeka słodkie usta w potoku zgubiła

pijąc korzenie kwiatów

 

ile chcesz

 

nieprzebudzona nocą marzyłaś

o jesiennym koncercie

 

czego chcesz

 

nijaka bez grawitacji przesilonej chandrą tropikalna febra

odpływ nie ma strasznej twarzy

 

sugestia jakby sugestia

 

 

marzena
marzena
Wiersz · 5 marca 2020
anonim