Mowa

Konrad Koper

Czasem pies ucieka,

lub odwrotnie – kroczy za panem.

 

Często do niego macha ogonem

i donośnie szczeka.

 

Czworonóg nieraz : się szczerzy

albo na łóżku leży.

Choć jest doskonały chwilami.

( Nawet całusy daje

i wachluje uszami.)

 

Chociaż nierozumnego „udaje”,

ujmuje nas jego mowa.

( W świecie zwierząt nie jest „nowa”.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 5 marca 2020
anonim