Zaraza

Paweł Lewandowski

Jesteśmy zarazą
przenikamy świat poszukiwaniem
jak wirus karmiony uciechą

nie ma wyjścia
ku prostym drogom do zagłady
nie jesteśmy odziani przestrogą
a po nas planeta w końcu odnajdzie swoje właściwe oblicze

i nie pomogą modlitwy w dotacje
sami sobie zgotowaliśmy ten los
zapominając czym jest miłość
mieszka w każdym najprostszym kroku

dla nas samych
w przestrzeni w której mieszkamy

 

 

Paweł Lewandowski
Paweł Lewandowski
Wiersz · 7 marca 2020
anonim
  • Konrad Koper
    Ciekawy...

    · Zgłoś · 4 lata
  • Mithril
    ...apokaliptyczne nihil novi z "miłością" pasującą do tekstów, jak bidet do kurhanu
    - ale fakt, to nie wirus nas zabije, a głupota

    · Zgłoś · 4 lata